۱۰ فایده چای سبز ارگانیک
چای سبز یکی از سالمترین نوشیدنیهای روی کره زمین است. سرشار از آنتی اکسیدانها است که فواید زیادی برای سلامتی دارد. بخشی از این فواید شامل موارد زیر است:
- بهبود عملکرد مغز
- کاهش چربی
- محافظت در برابر سرطان
- کاهش خطر بیماریهای قلبی
- و حتی ممکن است مزایای بالقوه بیشتری برای سلامتی وجود داشته باشد.
در اینجا ۱۰ فایده چای سبز ارگانیک برای سلامتی ذکر شده است.

- حاوی ترکیبات فعال حیاتی است
چای سبز چیزی فراتر از یک نوشیدنی آبرسان است. گیاه چای سبز حاوی طیف وسیعی از ترکیبات سالم است که آن را به نوشیدنی کامل تبدیل میکند. چای سرشار از پلی فنولها است که ترکیبات طبیعی مفید برای سلامتی هستند و فواید آن کاهش التهاب و کمک به مبارزه با سرطان است.
چای سبز ارگانیک حاوی کاتچین است. کاتچینها آنتی اکسیدانهای طبیعی هستند که به منظور جلوگیری از آسیب سلولی و همچنین مزایای دیگر کمک میکنند. این مواد میتوانند تشکیل رادیکالهای آزاد در بدن را کاهش داده و از سلولها و مولکولها در برابر آسیب محافظت کنند. این رادیکالهای آزاد در سالمندی و نیز بسیاری از انواع بیماریها نقش دارند.
EGCG (epigallocatechin-3-gallate) یکی از قویترین ترکیبات موجود در چای سبز است. تحقیقات، توانایی آن را در درمان بیماریهای مختلف آزمایش کرده است. به نظر میرسد یکی از ترکیبات اصلی است که به چای سبز خواص دارویی میبخشد.
همچنین چای سبز دارای مقدار کمی مواد معدنی است که میتواند برای سلامتی شما مفید باشد. سعی کنید محصول با کیفیتی از چای سبز انتخاب کنید، زیرا برخی از برندهای با کیفیت پایین میتوانند حاوی مقادیر بیش از حد فلوراید باشند. با این وجود، حتی اگر برند با کیفیت پایینتر را انتخاب کنید، باز هم مزایای آن از معایبش بیشتر است.
خلاصه بخش
چای سبز ارگانیک مملو از آنتی اکسیدانهای پلی فنول از جمله کاتچین به نام EGCG است. این آنتی اکسیدانها میتوانند اثرات مفید گوناگونی بر سلامتی داشته باشند.

- عملکرد مغز را بهبود میبخشد
چای سبز نه تنها شما را هوشیار نگه میدارد، بلکه به تقویت عملکرد مغزتان نیز کمک میکند. ماده اصلی فعال کافئین است که یک محرک شناخته شده است. کافئین آن به اندازه قهوه نیست، اما به اندازه کافی موجب هوشیاری سیستم مغزی شما میشود. کافئین با مسدود کردن انتقال دهنده عصبی بازدارنده به نام آدنوزین بر بهبود عملکرد مغز تأثیر میگذارد
تحقیقات نشان داده است که کافئین میتواند جنبههای مختلف عملکرد مغز، از جمله خلق و خو، هوشیاری، زمان واکنش و حافظه را بهبود ببخشد. با این حال، کافئین تنها ترکیب تقویت کننده مغز در چای سبز نیست. چای سبز ارگانیک حاوی اسید آمینه L-theanine است که میتواند از سد خونی مغزی عبور کند.
L-theanine فعالیت انتقال دهنده عصبی مهاری GABA را افزایش میدهد، که دارای اثرات ضد اضطراب است. همچنین دوپامین و تولید امواج آلفا در مغز را افزایش میدهد. مطالعات نشان میدهد که کافئین و التیانین میتوانند اثرات هم افزایی داشته باشند. این بدان معناست که ترکیب این دو میتواند تأثیرات ویژهای در بهبود عملکرد مغز داشته باشد.
چای سبز به دلیل L-theanine و دوز کمیکافئین میتواند تاثیر بسیار ملایمتر و متفاوتی نسبت به قهوه برای شما ایجاد کند. بسیاری از افراد هنگام نوشیدن چای سبز ارگانیک از داشتن انرژی پایدارتر و بهرهوری بیشتر در مقایسه با قهوه خبر میدهند.
خلاصه بخش
چای سبز نسبت به قهوه کافئین کمتری دارد اما برای ایجاد اثر مناسب کافی است. همچنین حاوی اسید آمینه L-theanine است که میتواند با کافئین برای بهبود عملکرد مغز همکاری کند.

- چربی سوزی را افزایش میدهد
اگر به لیست مواد تشکیل دهنده مکمل چربی سوزی نگاه کنید، احتمالاً چای سبز وجود دارد. این به این دلیل است که چای سبز ارگانیک میتواند چربی سوزی را افزایش داده و میزان سوخت و ساز بدن را افزایش دهد.
در تحقیقی که بر روی ۱۰ مرد بالغ و سالم انجام شد، مصرف عصاره چای سبز ارگانیک میزان کالری سوزانده شده را ۴ درصد افزایش داد. در مورد دیگری که شامل ۱۲ مرد سالم بود، عصاره چای سبز اکسیداسیون چربی را در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف میکردند، ۱۷ درصد افزایش داد. با این حال، برخی از مطالعات روی چای سبز هیچ گونه افزایش متابولیسم را نشان نمیدهند. بنابراین تأثیرات ممکن است به فرد و نحوه تنظیم مطالعه بستگی داشته باشد.
کافئین همچنین ممکن است با تحریک اسیدهای چرب از بافت چربی و در دسترس قرار دادن آنها برای استفاده از انرژی، عملکرد فیزیکی را بهبود بخشد. دو مطالعه مروری جداگانه گزارش کردند که کافئین ممکن است عملکرد فیزیکی را تقریباً ۱۱ تا ۱۲ افزایش دهد.
خلاصه بخش
چای سبز ممکن است میزان متابولیسم را افزایش داده و چربی سوزی را در کوتاه مدت افزایش دهد.

- آنتی اکسیدانها خطر ابتلا به برخی سرطانها را کاهش میدهند
سرطان در اثر رشد کنترل نشده سلولها ایجاد میشود. این یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان است. تحقیقات نشان داده است که آسیب اکسیداتیو میتواند منجر به التهاب مزمن شود که میتواند منجر به بیماریهای مزمن از جمله سرطان شود. آنتی اکسیدانها میتوانند در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند.
چای سبز منبع عالی آنتی اکسیدانهای قوی است. تحقیقات ترکیبات چای سبز ارگانیک را با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط کرده است. مطالعات مربوطه به شرح زیر است:
سرطان پستانیک بررسی جامع از مطالعات نشان داد زنانی که بیشتر چای سبز ارگانیک مینوشند تقریباً ۲۰ تا ۳۰ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه(یکی از شایع ترین سرطانها در زنان) قرار دارند.
سرطان پروستاتیک مطالعه بیان داشت که مردان با نوشیدن چای سبز ارگانیک خطر ابتلا به سرطان پیشرفته پروستات را کاهش میدهند.
سرطان روده بزرگتجزیه و تحلیل ۲۹ مطالعه نشان داد افرادی که چای سبز ارگانیک مصرف میکنند حدود ۴۲ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند.
بسیاری از مطالعات و شواهد نشان میدهد که مصرف کنندگان چای سبز ارگانیک، بسیار کمتر مبتلا به انواع مختلفی از سرطان میشوند اما برای تأیید این اثرات به تحقیقات دقیقتری نیاز است. برای به دست آوردن بیشترین مزایای چای سبز ارگانیک برای سلامتی، از افزودن شیر به آن خودداری کنید. برخی از مطالعات نشان میدهد که شیر میتواند ارزش آنتی اکسیدانی را در برخی چایها کاهش دهد.
خلاصه بخش
چای سبز دارای آنتی اکسیدانهای قوی است که ممکن است در برابر سرطان محافظت کند. مطالعات متعدد نشان میدهد که مصرف کنندگان چای سبز در معرض خطر کمتری برای انواع مختلف سرطان قرار دارند.

- ممکن است از مغز در سالمندی محافظت کند
چای سبز ارگانیک نه تنها میتواند عملکرد مغز را در کوتاه مدت بهبود ببخشد، بلکه ممکن است با افزایش سن از مغز شما نیز محافظت کند. بیماری آلزایمر یک بیماری شایع عصبی و شایع ترین علت زوال عقل در افراد مسن است. بیماری پارکینسون یکی دیگر از بیماریهای شایع عصبی است و شامل مرگ سلولهای عصبی تولید کننده دوپامین در مغز میشود.
چندین مطالعه نشان میدهد که ترکیبات کاتچین موجود در چای سبز میتوانند اثرات محافظتی متفاوتی بر سلولهای عصبی داشته باشند و خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهند.
خلاصه بخش
ترکیبات فعال حیاتی موجود در چای سبز ارگانیک میتوانند اثرات محافظتی گوناگونی روی مغز داشته باشند. آنها ممکن است خطر زوال عقل(یک اختلال شایع عصبی در افراد مسن) را کاهش دهند.

- بوی بد دهان را کاهش میدهد
کاتچین موجود در چای سبز برای سلامت دهان و دندان نیز مفید است. مطالعات نشان میدهد که کاتچینها میتوانند رشد باکتریها را سرکوب کرده و به طور بالقوه خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهند. استرپتوکوک موتانس یک باکتری رایج در دهان است. این باعث تشکیل پلاک میشود و یکی از عوامل اصلی ایجاد حفره و پوسیدگی دندان است.
کاتچینهای موجود در چای سبز ارگانیک میتوانند از رشد باکتریهای دهان جلوگیری کنند اما هیچ شواهدی نشان نمیدهد که نوشیدن چای سبز دارای اثرات مشابهی است. با این حال، شواهدی وجود دارد که نشان میدهد چای سبز بوی بد دهان را کاهش میدهد.
خلاصه بخش
کاتچین موجود در چای سبز میتواند از رشد باکتری در دهان جلوگیری کرده و بوی بد دهان را کاهش دهد.

- ممکن است به جلوگیری از دیابت نوع ۲ کمک کند
میزان دیابت نوع ۲ در دهههای اخیر در حال افزایش است. این بیماری اکنون از هر ۱۰ آمریکایی ۱ نفر را تحت تأثیر قرار میدهد. دیابت نوع ۲ شامل افزایش سطح قند خون است که ممکن است ناشی از مقاومت به انسولین یا ناتوانی در تولید انسولین باشد.
مطالعات نشان میدهد که ممکن است چای سبز ارگانیک حساسیت به انسولین را افزایش داده و سطح قند خون را کاهش دهد. یک مطالعه بر روی افراد ژاپنی نشان داد کسانی که بیشتر چای سبز مصرف میکنند تقریباً ۴۲ درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار دارند. بر اساس مرور ۷ مطالعه روی ۲۸۶،۷۰۱ نفر ، افراد مصرف کننده ۱۸ درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت بودند.
خلاصه بخش
برخی از مطالعات کنترل شده نشان میدهد که چای سبز ممکن است باعث کاهش خفیف سطح قند خون شود. همچنین ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد.

- به جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند
بیماریهای قلبی و عروقی عمدهترین علل مرگ و میر در سراسر جهان هستند. مطالعات نشان میدهد که چای سبز ارگانیک برخی از عوامل خطر اصلی برای این بیماریها را بهبود میبخشد.
همچنین چای سبز ظرفیت آنتی اکسیدانی خون را افزایش میدهد که از ذرات LDL در برابر اکسیداسیون که بخشی از مسیر رسیدن به بیماریهای قلبی است محافظت میکند. با توجه به اثرات مفید بر عوامل خطر، ممکن است تعجبآور نباشد که افرادی که چای سبز مینوشند تا 31 درصد کمتر در معرض مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی هستند.
خلاصه بخش
چای سبز ارگانیک کلسترول خون را کاهش میدهد و همچنین ذرات LDL را از اکسیداسیون محافظت میکند. مطالعات نشان میدهد افرادی که چای سبز مینوشند، کمتر در معرض بیماریهای قلبی و عروقی قرار دارند.

- به شما در کاهش وزن کمک میکند
با توجه به اینکه چای سبز میتواند میزان متابولیسم را در کوتاه مدت افزایش دهد، منطقی است که میتواند به کاهش وزن شما نیز کمک کند. چندین مطالعه نشان میدهد که چای سبز ارگانیک ممکن است به کاهش چربی بدن به ویژه در ناحیه شکم کمک کند. یکی از این مطالعات یک بررسی تحلیلی و تصادفی ۱۲ هفتهای که شامل ۲۴۰ فرد مبتلا به چاقی بود.
در این مطالعه، گروه چای سبز درصد قابل توجهی از درصد چربی بدن ، وزن بدن ، دور کمر و چربی شکم را در مقایسه با گروه کنترل کاهش دادند. با این حال ، برخی از مطالعات از نظر آماری افزایش قابل توجهی در کاهش وزن با چای سبز نشان نمیدهند ، بنابراین محققان باید مطالعات بیشتری را برای تأیید این اثر انجام دهند.
خلاصه بخش
برخی از مطالعات نشان میدهد که چای سبز ممکن است منجر به کاهش وزن و همچنین کاهش چربی خطرناک شکم شود.

- عمر طولانیتر
با توجه به اینکه برخی از ترکیبات موجود در چای سبز ممکن است به محافظت در برابر سرطان و بیماریهای قلبی کمک کند، منطقی است که میتواند به شما کمک کند تا عمر طولانیتری داشته باشید.
در یک مطالعه، محققان ۴۰۵۳۰ بزرگسال ژاپنی را در طول ۱۱ سال مورد مطالعه قرار دادند. افرادی که بیشترین چای سبز – ۵ فنجان یا بیشتر در روز – مصرف میکردند در طول دوره مطالعه به طور قابل توجهی کمتر در معرض بیماری و مرگ و میر قرار میگرفتند.
مرگ به دلایل مختلف:کمتر از ۲۳ درصد در زنان، کمتر از ۱۲ درصد در مردان
مرگ ناشی از بیماری قلبی:کمتر از ۳۱ درصد در زنان، کمتر از ۲۲ درصد در مردان
مرگ ناشی از سکته مغزی:کمتر از ۴۲ درصد در زنان، کمتر از ۳۵ درصد در مردان
در مطالعه دیگری که بر روی ۱۴۰۰۰ فرد سالمند ژاپنی انجام شد، مشخص شد افرادی که بیشتر چای سبز ارگانیک مصرف میکنند در طول ۶ سال تحقیق، ۷۶ درصد کمتر در معرض مرگ قرار داشتند.
خلاصه بخش
مطالعات نشان میدهد افرادی که چای سبز ارگانیک مصرف میکنند بیشتر از افرادی که مصرفی ندارند عمر میکنند.
مطلب فواید چای سبز مقاله ای از وب سایت بازرگانی شورش است.
https://shorshco.com/article/green-tea-benefits/
مشاهده پست مشابه : دانلود سوالات ورودی ارشد ۹۴ مهندسی کشاورزی شناسایی و مبارزه با علف هرز به همراه پاسخ نامه